info-icon

The Climate Collage

climatecollage.org, La Fresque du Climat

Zou het spel de meest effectieve methode kunnen zijn om de mensen bewust te maken over het Klimaatprobleem?

De Video over HET CLIMATE COLLAGE Voor degenen die het al weten, maar ook voor degenen die er weinig van weten of die twijfelen.

Een collectieve intelligentieworkshop van 3 uur

Het gebeurd een online, leuk, gezamenlijk en creatief workshop om het bewustzijn over klimaatverandering te vergroten, gebaseerd op collectieve intelligentie en uiterst educatief.

  • Inschrijven voor een sessie: JOIN A WORKSHOP
  • Als de dag aanbreekt, leidt de begeleider ons door de stadia van de ontdekking.
  • Als team moeten we de oorzakelijke verbanden vinden tussen de 42 kaarten in het spel en zo een echt "collage" van de klimaatverandering co-construeren.
  • Het tweede deel is gebaseerd op creativiteit: de deelnemers moeten kleur toevoegen, een titel kiezen, kernboodschappen achterlaten, tekenen, uitvinden enz. Dit deel is zeer belangrijk in het toewijzingsproces.
  • Debriefing en samenvatting: De sessie eindigt met een discussie met de hele groep om de klimaatproblematiek, maar ook andere milieuproblemen aan de orde te stellen en oplossingen te overwegen.

Gebaseerd op de IPCC-rapporten voor een onbetwistbare wetenschappelijke benadering

Het Climate Collage wordt gesponsord door Valérie Masson-Delmotte, medevoorzitter van IPCC-werkgroep I, en senior wetenschapper en vaste onderzoeker bij de afdeling Klimaatonderzoek van het CEA.

Het is ook geciteerd door de voormalige Franse minister van Ecologie en Solidaire Transitie, Nicolas Hulot, als een spel dat "op intelligente en succesvolle wijze de complexiteit van een situatie aantoont die noch erg zichtbaar, noch erg tastbaar is - dat de mens de evolutie van het klimaat verandert en dat de gevolgen van de klimaatverandering zeer schadelijk zullen zijn voor de menselijke activiteiten".

Een speelse en creatieve aanpak binnen het bereik van iedereen

  • Het Klimaatfresco bestaat in een individuele versie,
  • in school-, middelbare school- en universiteitsversies,
  • in een bedrijfsversie om werknemers op te leiden.

Inschrijven voor een sessie CLIMATE COLLAGE

ik speel mee

Wanneer

Vanaf zondag 10 mei 2020

Adres

online

Alle acties

Als vereniging, NGO, collectief,

Wil ik mijn actie op de website

Stuur ons de nodige info door